Her bir Elit Jant tasarımı; adının karakterine uygun modern çizgiler ile klasik tasarımlardan gelen izlerin özelliklerini taşımaktadır.
En mükemmel sürüş deneyimini sağlayabilmek için CATIA programları ile tasarlanan 3 Boyutlu dizayn üzerinde FEA dayanım simülasyonları, montaj kontrolleri ve ağırlık optimizasyon çalışmaları paralel yürütülür. 3 Boyutlu tasarım süreci sonunda, potansiyel döküm kusurlarından arındırılmış, en verimli ve gelişmiş jant tasarımı elde edilir.
Müşteri isteklerine bağlı olarak, tamamlanan validasyon çalışması prototip (mock-up) üretimi ile de desteklenir.
Ayrıca; geleceğe dönük yeni konsept ürünler ve farklı yüzey çalışmaları Tasarım Bölümü kapsamında yürütülmektedir.
Elit Jant; Müşteri özel istekleri doğrultusunda her zaman alaşımlı jant üretim kalitesini garanti eden, Kalite Yönetim Sistem sertifikalarına sahip bir kuruluştur.
Her zaman daha da yüksek kaliteli jant üretimi bilinciyle hedeflediğimiz hafiflik, dayanıklılık ve daha fazla ısı iletimi sürüş sırasında daha iyi performans ve sürüş konforu anlamına gelir.
Run-Flat (EH2+)
Lastik profillerimiz H2 ve EH2+ profillerine uygun olarak ERTRO standartlarına göre 2 türlü tasarlanmıştır. Özellikle EW serisinde kullanılan EH2+ tubeless lastik serisi, tüm düz lastiklerle uyumlu olduğu gibi tüm Run-Flat lastiklerle de tam uyumludur. Lastiğin patlaması durumunda janttan kaymasını önleyen özel hump yapısı sayesinde lastiğin gevşemesini ve kaymasını önler.
TPMS (Lastik Basıncı izleme sistemi)
Tüm modellerimiz lastik basıncı izleme sistemleri (TPMS) ile uyumludur. Bu ölçüm cihazları lastiğin içindeki sıcaklığı ve basıncı gösterir, verileri gösterge panelinde görüntülenebilecek şekilde işler ve gönderir.
Hafiflik
Alaşımlı bir jantın diğer önemli avantajı sağlamlıktır. Önceliğimiz dayanım ve performansa bağlı olarak daha hafif jantlar üretmektir. Jant-Lastik birleşenleri süspansiyon tarafından desteklenmeyen araç bileşenleridir. Bu bileşenin hafifliği, özellikle viraj alma ve hızlanma sırasında daha iyi bir otomobil kullanımı anlamına gelir. Daha az ağırlığı desteklemek zorunda olan süspansiyonların daha reaktif olduğu açıktır. Bununla birlikte, frenleme ve hızlanma sırasında da daha iyi performans ve daha iyi yakıt tüketimi anlamına gelir.
Performans
Alaşımlı jantların sürüş sırasındaki performansı ve konforu arttırdığının bilincindeyiz. Bu nedenle jantlarımızı üretirken kaliteye yakından odaklanıyoruz. Alüminyum alaşımı iyi bir termal enerji iletkenidir ve bu özellik frenleme sırasında oluşan ısının en iyi şekilde dağıtılarak atılmasını sağlar. Bu özellik sayesinde ürünlerimizi frenleme sırasında oluşan ısının en iyi şekilde dağıtılarak atılmasını sağlar. Bu özellik sayesinde ürünlerimizi havanın jant yapısına kolayca erişerek ve disk frenini soğutacağı şekilde tasarlayabiliyoruz.
Kalıplama
Jant Döküm prosesinde öncelikle kalıp tasarımı ve kalıp imalatının önemine inanıyoruz. Çünkü, ürünün dayanımına ve kalitesine doğrudan etkisi vardır. Yetkin ve Tecrübeli ekibimiz ve iş partnerlerimiz sayesinde, CAD-CAM yazılımları ile entegre CNC makinalar kullanılarak en yüksek kalitede, uzun ömürlü kalıp üretimlerini gerçekleştirmekteyiz.
Döküm Üretim Süreci
Döküm Sürecimiz farklı aşamalardan oluşur: Ergitme, Alçak Basınçlı Döküm, Otomatik X-Ray kontrolü, Filtre Boşaltma. Bizi eşsiz kılan; bu süreçler içerisinde, her aşamada yaptığımız sıkı kalite kontrolleriyle birlikte jantın bir araç güvenlik parçası olduğu gerçeğini asla yitirmememizdir. Jantın en önemli bileşeni olan Alüminyum DUBAL, HYDRO gibi lider tedarikçilerden Uluslararası normlara göre sertifikalarıyla birlikte temin edilmekte ve analiz kontrolleri karşılaştırmalı olarak yapılmaktadır.
Döküm Sürecinden çıkan yarı-mamül ürünler CNC makinalarda 3 aşamada teknik standartlara göre yüksek ölçüm hassasiyetlerinde işlenmektedir. Bu Süreç sonunda jantın tanımlayıcı özellikleri elde edilir. CNC makinalarda işlenen jantların bulunduğu iş istasyonlarında montaj ölçü (PCD, CB) kontrolleri %100 yapılmaktadır. İşleme prosesi sonrasında her jant %100 Sızdırmazlık, Balans ve Görsel kontrolden geçirildikten sonra Kozmetik (Boya Öncesi Hazırlık) operasyonuna aktarılır. Bu süreçte çapak alma, fırçalama gibi operasyonlar yapılarak korozyon direncine karşı boyanın azami düzeyde tutunacağı yüzeyler elde edilir.
Boyahane Tesisimiz GEMA gibi en yeni boya kaplama hatları ile donatılmıştır. Ürettiğimiz ürünlerde lider üreticilerin temin edebileceği en iyi kaplama bileşenlerini kullanıyoruz. Her bir model Uluslararası Normlara göre Cross-cut, Salt Sprey (CASS, NSS), Stone Chip/Chemical Resistance gibi yüzey dayanım testlerine tabi tutularak üretime alınmakta ve Kalite Sistem gereksinimlerine göre periyodik testleri tekrarlanmaktadır. Tüm bu faktörler bir araya gelerek; en ağır kış koşullarında bile mükemmel kaplamayı ve mükemmel renk özelliklerini garanti etmekteyiz.
Şirketimiz uluslararası ISO 9001:2015 standartlarına uygun olarak sertifikalandırılmıştır. Ayrıca, Elit Jant Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili uluslararası (UNECE Yönetmeliği), Avrupa (AT Direktifleri ve Yönetmelikleri) ve Alman (StVZO) karayolu trafik mevzuatının gereklerini yerine getirdiğini ve üretim yeri olarak üretim uygunluğunu sağladığını doğrulayan KBA sertifikasına sahip bir alaşımlı jant üreticidir. Üretim kalitesini garanti eden kalite yönetim sistemimizle, müşterilerin ihtiyaçlarına özel dikkat göstermekteyiz.
Her ürünümüz aşağıdaki kalite testlerinden geçer:
-Kimyasal ve spektral metalürjik alaşım analizi
-Gizli kusurların tanınması için X-Ray kontrolü
-Mekanik koşullar seviyesinin tanınması için dinamik yorulma ve 13° darbe testi
-Sızdırmazlık testi
-Geometri parametrelerinin kontrolü
-Run-Out balans kontrolü
-Jant kaplamasının dayanımlarının ve korozyon direncinin test edilmesi
-Mikro ve Makro yapıların analizi
Üretim ve sevkiyat noktalarının aynı yerde olmasının avantajını kullanan ELİT JANT, müşterilerine lojistik açıdan da konumu itibarıyla büyük avantaj sağlamaktadır.
Yüklemeleri yaptığımız Manisa fabrikamız, karayolu ve denizyolu taşımacılığında ihracat çıkış noktalarına oldukça yakındır. İzmir ve Aliağa limanlarından düzenli gemi seferleriyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerine deniz taşımacılığı kullanılarak sevkiyat yapılabilmektedir.
Karayolu ile taşımacılıkta ise Kapıkule çıkışı ile birlikte çoklukla Çeşme (İzmir) Trieste (İtalya) arası karşılıklı roro gemileri kullanılarak kısa sürelerde teslimat sağlanabilmektedir.